Vlees gerechten
Surinaamse bami

Surinaamse Bami

Surinaamse bami met diverse groenten zoals wortel, kool, rode ui, paksoi en kruiden met kippendij.**
“Als er een volk op aarde is waarbij alles om eten draait, dan zijn het wel de Surinamers, waar ook ter wereld. Surinamers eten niet om in leven te blijven, ze leven om te eten” (Sarriel Taus). In Suriname is het heel belangrijk om gastvrij te zijn en altijd genoeg eten te hebben, zodat iedereen kan blijven eten.
Offerte Informatie
Kip piri piri

Kip piri-piri

Kipfilet gemarineerd in piri-piri kruiden, knoflook, tijm en olijfolie.
De piri-piri (Swahili voor rode duivel) is een variëteit of cultivar van de chilipepersoort Capsicum frutescens. De peper komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd het al snel deel van een kruidenmix, ook wel in de vorm van een olie. De Portugezen namen deze uit Mozambique en Angola mee terug naar Portugal waar het nu een populair ingrediënt in de nationale keuken is. Vanuit Portugal begon het zich via Zuid-Afrika en India over de rest van de wereld te verspreiden.
Offerte Informatie
Roti Kipfilet

Roti Kipfilet

Roti kipfilet met aardappelen, kouseband en rotiplaat.*
De oudste bewoners zijn de Indianen, die al vanaf 500 v.Chr. in Suriname wonen. Vanaf ongeveer 1500 kwamen eerst de Engelsen en later de Nederlanders. Vanaf 1674 werd Suriname officieel een Nederlandse kolonie. In diezelfde tijd begonnen ook Joden uit Portugal en Duitsland naar Suriname te komen. Al eerder brachten de Europeanen slaven vanuit Afrika naar Suriname. vanaf 1853 werden Chinezen uit Hongkong naar Suriname gebracht om daar op de plantages te werken. Vanaf 1873 kwamen er ook arbeiders uit India en daarna volgden de Javanen uit Indonesië.
Offerte Informatie
Fajitas kipfilet

Fajitas Kipfilet

Kipfilet met koriander, rode paprika, knoflook en pepers, gestoofd in limoensap en geserveerd met zure room, guacamole en tortilla.**
Tex-Mex is ontstaan door een samensmelting van verschillende culturen. De Mexicaanse keuken zoals wij die kennen is een mix van Spaanse en Indiaanse keukens. Later is die Mexicaanse keuken zich gaan vermengen met de Amerikaanse keuken. Duitse immigranten namen hun aardappelsalades mee naar Texas en dat vermengde zich snel met de eenvoudige Texaanse en Mexicaanse keuken. Texas grenst namelijk aan Mexico! Zo is de Tex-Mex keuken ontstaan uit verschillende culturen die elkaar troffen.
Offerte Informatie

Turkse Moussaka

Stoofpotje van gegrilde aubergine, gehakt, tomaat en kruiden, geserveerd met brood.
In tegenstelling tot de Griekse versie, is de Turkse musakka niet gelaagd. Eveneens anders dan in de Griekse versie, bevat de Turkse musakka altijd wel een paar groene pepers, maar eigenlijk nooit kaas bovenop het gerecht.
Offerte Informatie
Kip sate

Kip Saté

Gemarineerde zoet-pittige kip saté.
Los van elkaar kunnen de Indische en Indonesische keuken niet worden gezien. Niet alleen bevat de Indische keuken invloeden van de Indonesische keuken, de Indonesische keuken bevat ook Europese invloeden zoals het door Portugezen en mestiezen ingevoerde gebruik en teelt van Spaanse peper. Ook zijn sommige Indische gerechten op den duur onderdeel geworden van de Indonesische keuken.
Offerte Informatie
Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne met diverse soorten bonen, kruiden, gehakt en verse koriander.**
Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.
Offerte Informatie

Albondigas

Pittige Spaanse kleine gehaktballetjes in tomatensaus.

In Spanje waardeert men de tapas en het eten in het algemeen met name om de versheid en/of kwaliteit van het product, waardoor soms ook relatief simpele gerechten door het gebruikmaken van producten van hoge kwaliteit erg populair kunnen zijn. Tegelijkertijd is er een stroming van Spaanse koks, waaronder ook tapas-koks, die hun best doen om te voldoen aan de nieuwe nationale en internationale eisen om niet alleen kwaliteit, maar ook presentatie, smaak en 'eigenheid' tot een hoger niveau te brengen. Niet alleen de traditionele onderlinge kookwedstrijden van de Baskische tapasbars, maar ook de kookstijl van Ferran Adrià zijn hier een voorbeeld van.

Offerte Informatie

Paella

Spaans rijstgerecht met diverse soorten vlees en vis.
Vele beweren dat het woord paella afkomstig is van het Arabische woord “baqiyah” wat ‘restjes eten’ betekent. Maar eigenlijk verwijst de term paella naar de pan die gebruikt word om paella in te maken. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat de schotel werd ontwikkeld in de Spaanse stad Valencia. Een andere mogelijke oorsprong van het gerecht is te vinden in de geschiedenis van de Moren. Er is een oud Moors verhaal dat beschrijft hoe de Moorse koningen dienaren rijstgerechten lieten maken door het mengen van de restjes eten die waren overgebleven van de koninklijke banketten.
Offerte Informatie

Spareribs

In bouillon gegaarde spareribs en daarna gegrild met een pittig-zoete marinade.
Waar komt de naam ‘spareribs’ vandaan? Spare heeft niets te maken met het Engelse spare, dat reserve of overtollig betekent. De naam ‘spareribs’ heeft een bijzondere weg afgelegd. Het is afgeleid van het Oudnederlandse/Duitse woord ribbesper, voor ‘rib aan het spit’. De Engelsen namen dat over, husselden het wat door elkaar en verengelsten de spelling. Dat woord vloog weer de Noordzee over en zo gebruiken we in Nederland een Engels gespeld woord voor een woord dat hier ontstond.
Offerte Informatie

Lasagne op jagerswijze

Verse lasagnebladen met een saus van gehakt, wortelen, bleekselderij en bechamelsaus en parmezaanse kaas.

De geschiedenis van de pasta begint met de lasagne en wel in Griekenland. De naam Lasagna, of “Lasagne” is afgeleid van het Griekse woord ‘Laganon’; de eerste bekende vorm van pasta.  Natuurlijk beweert Italië dat ze de eerste ware en dat het is ontstaan in de middeleeuwen in de stad Napels, maar dat schijnt aantoonbaar niet waar te zijn.  Onderzoekers in Groot-Brittannië vonden zelfs een kookboek met een lasagne-recept dat dateerde uit de jaren 1390 en claimen dat zij de eerst lasagne hadden.

Offerte Informatie

Rendang

Indonesisch stoofpotje van rundvlees.
Rendang komt van het Indonesische woord merandang of randang wat langzaam betekent in verwijzing naar het langzame kookproces. Het kookproces van Rendang staat in moderne culinaire kunsten met de term karamelisatie. Er zijn drie fases van het koken van Rendang. Het begint als Gulai met een natte saus. Met verder roeren op klein vuur vermindert de saus tot wat wordt aangeduid als Kalio. Tot slot wordt het vlees doorgekookt tot alle saus geabsorbeerd is. Gestampte geroosterde kokosnoot wordt toegevoegd aan het einde van het bereidingsproces.
Offerte Informatie

Boeuf Bourgignon

Frans Stoofpotje van rundvlees en groenten gekookt in rode wijn.

De naam betekent 'Rund op zijn Bourgondisch' en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgogne-streek. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten die zijn doorgedrongen tot de haute cuisine. Langzaam stoven was een manier om taai vlees mals en smakelijk te maken. Het recept werd voor het eerst gecodificeerd door Auguste Escoffier aan het eind van de negentiende eeuw.

Offerte Informatie

Vleesgerechten

* Vegetarisch
** Ook in Vegetarische variant verkrijgbaar
Annoncé Catering
KvK nr. 27284129
GOUDA
Copyright 2020