Vis gerechten

Mosselen piri-piri

Mosselen op de plaat gebakken met olijfolie, knoflook, piri piri kruiden, tijm en zeezout, afgeblust met witte wijn.
De mossel is een weekdiertje dat je rauw of gekookt kunt eten. Sommige foodies vinden ze rauw een ware delicatesse en zelfs lekkerder dan oesters. Mosselen worden gekweekt uit mosselzaad (dit zijn de larven van de mossel zonder schelp). Dit gebeurt in Nederland vrijwel altijd in de Waddenzee of de Zeeuwse Oosterschelde in speciale mosselbanken of kweekpercelen. Deze kweek duurt anderhalf tot twee jaar!
Offerte Informatie
Forel uit de oven
Forel
Forel uit de oven met dille en een kruidenmayonaise. Mooi in combinatie met de gegrilde groene asperges. (alleen seizoen)
Forel wordt gewoonlijk gevonden in koele, heldere stromen en meren, en is via natuurlijke weg verspreid over Noord-Amerika, Noord-Azië en Europa. Verschillende soorten zijn in de 19e eeuw in Australië en Nieuw-Zeeland ingevoerd door visliefhebbers. Forellen en met name regenboogforellen worden tegenwoordig ook veel in Europa gekweekt. De forellen worden verkocht aan horecagelegenheden, maar het merendeel van de gekweekte forellen wordt verkocht aan zogenaamde forelvisvijvers. Forellen worden daar uitgezet om later door sportvissers weer gevangen te worden.
Offerte Informatie
Gamba´s al ajillo

Gamba's al ajillo

Tapa: Kleine garnaaltjes gebakken in Spaanse olijfolie met pepers en knoflook, geserveerd met brood.
Andere benamingen die men in Spanje voor de "tapa" gebruikt zijn :  alifara  in Aragón en Navarra en  poteo  in Baskenland. Het belangrijkste is NIET het eten, het is het vertellen, het samenzijn tussen vrienden en bekenden. Daarom eet men tapas staande zodat men de vrijheid heeft om met allen te praten.
Offerte Informatie

Zarzuela

Spaanse vissstoofschotel gesmoord in tomatenpuree met cognac en witte wijn. Met een picade van o.a. peterselie, geroosterd brood, knoflook en amandelen. Geserveerd met brood. Eventueel met een peperolie.

Zarzuela is niet alleen een visgerecht, maar het is ook een Operette genre waarbij gesproken wordt tussen het zingen. Het genre is ontstaan rond Madrid in de 17e eeuw in het Palacio de Zarzuela. Hoe de link tussen de Catalaanse visschotel en het operettegenre is ontstaan is moeilijk te achterhalen. Mogelijk heeft het met de gevarieerdheid van het gerecht te maken; alles mag en niets staat vast behalve een aangename mix van ingrediënten.

Offerte Informatie

Zalmmoot

Gebakken zalmmoot afgeblust met witte wijn.

De Atlantische zalm is herkenbaar aan het kleine dikke vinnetje achter de grote rugvin. Het is een vissoort die ook geschikt is om te kweken. De Atlantische zalm die wij inkopen is gekweekt. In het wild kan een Atlantische zalm tot 13 jaar oud en wel 150 cm lang worden. Het stevige roze gekleurde vlees van de gekweekte Atlantische zalm is rijk aan voedingsstoffen, zoals eiwitten en Omega-3-vetzuren.

Offerte Informatie

Gamba's

Grote ongepelde garnalen gebakken in knoflook, pepers en Spaanse olijfolie.
Garnalen zijn een voedzaam, caloriearm alternatief voor vlees en een goede bron van vitamine B12, vitamine D, jodium, ijzer, selenium en zink.
De populariteit van garnalen kan ook verklaard worden door hun flexibiliteit: ze passen in de meeste keukens en er zijn talloze manieren om ze te verwerken en te bereiden. Er zijn meer dan 2.000 verschillende soorten van deze felbegeerde schaaldieren en ze komen overal voor, van de tropen tot het koudste water op aarde.
Offerte Informatie

Paella

Spaans rijstgerecht met diverse soorten vis en vlees.

De paellapan wordt gekenmerkt door zijn ronde vorm en de kuiltjes in de bodem. De kuiltjes vervullen verschillende functies. Ze vangen kleine hoeveelheden vloeistof op en bevorderen het kookproces. Ze zijn ook van een nostalgische herinnering aan de dagen toen paellapannen met de hand werden gemaakt.

Offerte Informatie

Visgerechten

Annoncé Catering
KvK nr. 27284129
GOUDA
Copyright 2020