Stamppotten
Stamppot andijvie met spekjes

Stamppot andijvie

Stamppot andijvie met spekjes en een jus. Mooi te combineren met kip piri-piri of worst.**
Lange tijd, tot in de twintigste eeuw, werden dergelijke gerechten echter bereid tijdens de oogstmaanden (eind juli tot begin oktober), wanneer arbeiders lange dagen maakten op het land en veel energie nodig hadden om het zware werk te kunnen verrichten. Daarnaast was stamppot een goedkoop éénpans- of éénpotsgerecht dat gemakkelijk in grote hoeveelheden gemaakt kon worden en waar de kok weinig werk aan had.
Offerte Informatie
Stamppot andijvie vegetarisch

Vegetarische stamppot andijvie

Stamppot andijvie met rookkaas, gebakken paprika en ui, geserveerd met een vegetarische jus.*

Offerte Informatie

Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool met spekjes, worst en een jus.**
Hoewel de stamppot van tegenwoordig terug te leiden is naar de Vroegmoderne hutspot, is deze op zijn beurt terug te leiden naar de Middeleeuwse pottage, Suppe of Brei en zelfs naar de Romeinse maaltijd en waarschijnlijk éénpotsgerechten ver daarvoor. Gedurende deze tijd was er echter weinig eenheid in het gerecht. Het ontstaan van de hedendaagse hutspot of stamppot, al dan niet gestampt, wordt daarom door Witteveen en Jobse-van Putten geplaatst bij het eerste kookboek waarin hutspot met aardappelen, vlees en groenten wordt genoemd: De Nieuwe Vaderlandse kookkunst uit 1797.
Offerte Informatie

Stamppot zuurkool

Met spekjes, rozijnen, worst en een jus.**
In 1931 werd de gestampte pot door een kookboekenschrijfster zelfs gebombardeerd tot vaderlands recept; Wilma Münch, van het Kook- en Huishoudboek voor het Platteland, noemde de gestampte pot “één van de echt-vaderlandsche  nummers van het menue.”
Offerte Informatie
* Vegetarisch
** Ook in Vegetarische variant verkrijgbaar

Stamppotten

Annoncé Catering
KvK nr. 27284129
GOUDA
Copyright 2020

Annoncé Catering
KvK nr. 27284129
GOUDA
Copyright 2020