Bijgerechten

Brood met aioli

Alioli of aioli is een Spaanse saus en wordt gemaakt van eierdooiers en olijfolie, knoflook en kruiden. De ailoi wordt geserveerd met brood.*
Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Catalaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Het woord is via het Frans in het Nederlands terechtgekomen en wordt vaak ook met een trema geschreven: aïoli. Dit is een Franse spelling.
Offerte Informatie
Patatas bravas
Patatas bravas
Patatas bravas is een Spaanse tapa. De gefrituurde aardappeltjes worden overgoten met een pittige
tomatensaus.*
'Tapa' is letterlijk te vertalen als 'deksel'. Op basis van deze betekenis wordt vaak verondersteld dat tapas zijn ontstaan uit de gewoonte om een drankje letterlijk met een stuk brood en/of een plakje ham af te dekken, dit om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vliegen in het glas zouden komen.
Offerte Informatie
Patatas aioli
Patatas alioli of patatas aioli is een Spaanse tapa. De gefrituurde aardappeltjes worden overgoten met een alioli saus.*
Andere benamingen die men in Spanje voor de "tapa" gebruikt zijn: alifara  in Aragón en Navarra en poteo in Baskenland.
Offerte Informatie
couscous
Couscous
Deze couscous is gemaakt met paprika, zaden, munt, rozijnen, doperwten, olijfolie, azijn en feta.*
Couscous of koeskoes is grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes die net zoals houdbare pasta's worden gedroogd.
Offerte Informatie
Frittata met courgette en munt
Frittata met courgette en munt
Frittata is een Italiaans eiergerecht met parmezaanse kaas, courgette en munt.*
De 'moderne' frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek.
Offerte Informatie
Frittata met garnalen en citroen
Frittata is een Italiaans eiergerecht met Parmezaanse kaas, knoflook, garnalen, citroensap en citroenrasp.
Een frittata is een gerecht uit Italië. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta`s die over zijn van de dag ervoor.
Offerte Informatie
couscous

Klapperrijst

Witte rijst met kruiden, koenjit, peper, ui en santen. *
Het begrip ‘rijsttafel’ werd geïntroduceerd aan het begin van de negentiende eeuw voor een inlandse gastmaaltijd die door de regent van Bandoeng werd aangeboden aan de gouverneur-generaal. Enkele decennia later raakte het eten van ‘rijst met enkele bijgerechten’, vooral als warme middagmaaltijd, in zwang bij de Nederlanders in Indonesië. Hiervoor werd de term rijsttafel gebruikt.
Offerte Informatie

Katjangsaus

Indische pindasaus met ui, knoflook, sambal, trassi, ketjap en santen.
“Door de handel van de VOC en later de annexatie van Indonesië door Nederland trokken veel Nederlanders voor korte of langere tijd naar Indonesië. Veel huishoudens hadden Indonesische bedienden, onder wie een kokkie voor de keuken. Zo kwamen zij in aanraking met plaatselijke ingrediënten en gerechten. Werden de Nederlandse en de ‘inlandse’ keuken een tijdlang nog gescheiden gehouden, in de loop van de tijd ontstonden er gemengde gerechten, waarin duidelijk de verschillende invloeden herkenbaar waren.
Offerte Informatie

Surinaamse pasteitjes

Pittige pasteitjes met doperwten, tomaat, knoflook, kruiden, ui en ei.*
Suriname is een multiculturele samenleving. Er wonen Europeanen, Afrikanen en Aziaten met allerlei verschillende geloven, christenen, joden, islamieten, hindoeïsten en boeddhisten. Al deze culturen hebben de Surinaamse keuken beïnvloed en uit deze mengeling is de unieke Surinaamse keuken ontstaan.
Offerte Informatie
Frittata met courgette en munt

Nasi Kuning

Gele Indische rijst met paprika,ui, knoflook, taughé, sambal, ketoembar, verse gember, citroengras, laos en koenjit.*
Met name de kokkies stonden aan de wieg van de Indische rijsttafel en zij hebben op een praktische manier de geheimen van de Indonesische keuken doorgegeven aan volgende generaties. In 1854 verscheen in voormalig Batavia het eerste Indische kookboek, genaamd Kokkie Bitja, in het Maleis. In 1866 verscheen het eerste Nederlandstalige Indische kookboek, met de titel Oost-Indisch Kookboek.
Offerte Informatie
* Vegetarisch
** Ook in Vegetarische variant verkrijgbaar

Bijgerechten

Annoncé Catering
KvK nr. 27284129
GOUDA
Copyright 2020